Receptes

AMANIDA AMB OUS, PASTANAGA I ALVOCAT

Una amanida senzilla i nutritiva pels mesos de fred que ens aporta energia, fibra, vitamina C per augmentar les defenses i àcids grassos essencials amb poder antiinflamatori: un primer plat ideal per dinar.

Ingredients:

  • Fulles d’enciam (com més verd millor).
  • ½ alvocat.
  • 1 pastanaga.
  • 1/4 ceba tendre. 
  • 3-4 ous.
  • Suc de mitja llimona.
  • 1 c.s. oli d’oliva verge extra.
  • Un pessic de sal marina sense refinar.

Procediment:

Rentar i escórrer les fulles d’enciam. Pelar i tallar la ceba, la pastanaga i l’alvocat. Barrejar tots els ingredients i servir.

 

 

BATUT DE LLET, MADUIXA I PLÀTAN

Es poden fer tants batuts com fruites coneguis, però en aquest cas s’ha optat per una opció clàssica que agrada molt al públic infantil: batut de maduixa i plàtan.

Ingredients per a 4 persones 

  • 350 g de maduixots madurs
  • 2 plàtans grans madurs
  • 500 ml de llet semidesnatada

Preparació

  1. Treure les parts no comestibles de les fruites i tallar-les a trossos.
  2. Barrejar les fruites, la llet i el sucre, i triturar-ho tot amb la batedora fins obtenir una mescla homogènia i ja està llest per prendre.

 

Si la consistència del batut és líquida, afegir-hi llet, i si és massa espessa, afegir-hi més fruita.